Stichting Helmond San Marcos: Meedoen

Meedoen

Help ons door te recyclen

Iedereen heeft wel een printer in huis, maar de vraag is altijd waar moet je met de inktcartridges naar toe. Is het chemisch afval of mag het in de grijze container? Vanaf vandaag bieden wij de mogelijkheid om inktcartridges in te zamelen voor Stichting Helmond San Marcos.

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Recycleclub.com die lege cartridges inzamelt en deze via een nauwgezet proces geschikt maakt voor hergebruik. Voor elke ingeleverde cartridge ontvangen wij een kleine vergoeding, die wij kunnen gebruiken voor onze projecten .
Op diverse locaties wordt een speciale inzamelbox neergezet waarin u de lege inktcartridges kunnen deponeren. Zodra de doos vol is, komen wij hem ophalen en zorgen ervoor dat er een nieuwe inzamelbox komt te staan.

De ingeleverde cartridges moeten wel aan een aantal eisen voldoen:
- Alleen cartridges van gewone thuis printers kunnen ingezameld worden
- Het liefst verpakt in een zakje (tegen lekken)
- Alleen echte merk cartridges leveren een vergoeding op (zoals bv canon, epson, HP, xerox, brother, samsung, lexmark etc).
Op onderstaande kaart kunt u de locaties waar de inzamelboxen staan vinden

Wij zijn op zoek naar een aantal locaties in Helmond of omgeving (bv scholen of wijkgebouwen) om de inzamelboxen te kunnen neerzetten die gevuld kunnen worden met lege inktcartridges. Zodra de box gevuld is halen wij hem op en zorgen wij ervoor dat deze naar het juiste inzamelpunt wordt gebracht.

Mogen wij een inzamelbox op uw locatie neerzetten? Neem dan contact met ons op via het volgende e-mailadres: nieuwsbrief@helmond-sanmarcos.nl

 

 

Meer informatie

Direct doneren