Millennium Doelen

Millennium Doelen

De millenniumdoelen zijn acht afspraken die in 2000 zijn gemaakt door de regeringsleiders van 189 landen. Het betreft een aantal zeer belangrijke zaken, die een eerlijke en duurzame ontwikkeling van derde wereldlanden in de weg staan. In Nederland is het behalen van deze doelen tot speerpunt van ontwikkelingssamenwerking gemaakt. Ze moeten in 2015 zijn bereikt.

Stedenbanden en Millenniumdoelen

Tien stedenbanden Nederland-Nicaragua werken samen aan het project CAMINANDO JUNTOS, SAMEN OP WEG. Er is in Nicaragua al veel bereikt, maar hier gaat het om nog eens een extra impuls aan vooral twee van de millenniumdoelen in Nicaragua

Het LBSNN, het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua, en Hivos, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking op humanistische grondslag, ondersteunen dit project. Fondsen, die worden gevormd om Millenniumdoelen te bereiken, worden door Hivos verdubbeld.

Wat doet stedenband Helmond-San Marcos?

Helmond San Marcos en de Gemeente Helmond zijn in 2010 ingestapt in Caminando Juntos. Er worden activiteiten georganiseerd door een campagneteam. Aan publieksmanifestaties wordt deelgenomen en scholen en bedrijven worden gestimuleerd met leerlingen en personeel aandacht te besteden aan de millenniumdoelen en fondsen in te zamelen.
Op het Knippenbergcollege en het Caroluscollege, op de basisscholen t Baken, de Vuurvogel en Brandevoort werkten leerlingen al rond de millenniumdoelen. Zo maken groepen leerlingen muurschilderingen, samen met muurschilders uit Nicaragua. Het thema is telkens: Alle jongens en meisjes naar school. En geen kinderarbeid meer. School is de beste werkplaats In San Marcos zetten gemeente en bewonersorganisatie ACIDISAM projecten op.
Al voor het derde CAMINANDO JUNTOS-jaar is een groep van ongeveer 150 kinderen in San Marcos voor de eerste keer of weer opnieuw naar school gekomen. lees meer Intussen gaan ook meer economische projecten van start, die meer werk en inkomen genereren.
In San Marcos wordt hard gewerkt om ook de toeristische mogelijkheden van stad en omgeving te ontdekken en uit te buiten. Ook boeren zetten bedrijven op om gecertificeerde bonen te produceren voor de zaadhandel. lees meer

 

 

Meer informatie

Onze doelen

  • In 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school

  • In 2015 is er meer eerlijke handel en economische ontwikkeling